Cum vor activa universitățile în acest an

Procesul didactic în universitățile din țară se va desfășura în regim online, cel puțin în primele două săptămâni ale noului an de studii, a declarat Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Totodată, studenții din primul an vor merge în sălile de curs, cu acces etapizat, pe ture, iar cei de la frecvență redusă și master vor învăța online.

”Lucrările de laborator, care nu pot fi efectuate la distanță, se vor desfășura seara sau în zilele de sâmbătă sau duminică, conform orarului, astfel încât, aceștia să nu interacționeze cu studenții de la învățământul cu frecvență și să poată să dezinfecteze spațiile”, a spus oficialul.

De asemenea, ministrul a menționat că stagiile de practică urmează să se desfășoare o zi sau două pe săptămână, iar cele din sălile de curs – în regim combinat. Activitățile de consultare vor avea loc online.

Cazarea studenților în cămine se va efectua etapizat pe parcursul lunilor august și septembrie, evitând aglomerările și respectând normele sanitar-epidemiologice.

Înainte de începerea anului școlar, managerii universităților vor trebui să dezinfecteze spațiile din instituție, să asigure condiții de igienă și sanitație, să examineze posibilitatea de reamenajare a spațiilor în vederea organizării procesului educațional conform modelului de studii aprobat de Senat.