În 2021, vinurile moldovenești au obținut peste 1000 de medalii

În anul 2021, vinificatorii moldoveni au participat la peste 30 de concursuri internaționale, iar vinurile noastre au fost premiate cu peste 1000 de medalii, arată datele Oficiului Național al Viei și Vinului.

Andrei Cibotaru, jurat la concursurile internaționale de vinuri: „Vorbim despre cele mai importante concursuri internaționale, precum: Mundus Vini ,

Berliner Wine Trophy, Concours Mondial de Bruxelles , Concursul Mondial Decanter  și altele, atât în Europa, cât și în Asia sau pe alte piețe.”

Pentru al treilea an consecutiv, Republica Moldova a obținut un număr record de medalii.

Andrei Cibotaru, jurat la concursurile internaționale de vinuri: „Dacă vorbim despre anul 2021 au fost în total 1146 de medalii, dintre care aproape jumătate au fost de aur – 556, iar 377 – de argint și peste 200 – de bronz. Este o cifră care an de an crește, datorită faptului că numărul de mostre trimise la competiții, an de an, este tot mai mare.”

Vinurile moldovenești sunt printre cele mai calitative din lume. Acestea au o aciditate și un nivel de zahăr conform standardelor internaționale.

Andrei Cibotaru, jurat la concursurile internaționale de vinuri: „La concursuri internaționale nu vorbim de evaluare subiectivă a vinurilor. Nu se apreciază după criteriul îmi place sau nu-mi place, dar se ia în considerare dacă este un vin tipic, dacă corespunde unui anumit soi, are anumite avantaje și dezavantaje, și altele.”

Din cele 30 de concursuri la care au participat vinificatorii moldoveni, 20 au fost susținute de Oficiul Național al Viei și Vinului.

Vineri, 8 aprilie, va avea loc Conferința Națională a Filierei Vitivinicole, în cadrul căreia vor fi prezentate rezultatele și perspectivele anului vitivinicol 2021.