3800 de copaci au fost sădiți, la Cruzești

Tot mai mulți oameni înțeleg că dacă nu vom avea grijă de mediul înconjurător, viitorul va arăta sumbru.

În comuna Cruzești, din municipiul Chișinău, pe un hectar și jumătate de teren degradat, au fost plantați 3800 de copaci. La campania de înverzire au participat 230 de persoane.

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

,,Acest eveniment pe care îl desfășurăm astăzi este unic pentru localitatea noastră, deoarece comuna Cruzești, din care fac parte cele două localități, Cruzești şi Ceroborta, nu a avut niciodată pădure. Iată astăzi asistăm la crearea unei păduri adevărate. Să dea Domnul să ploaie și să prindă acești copăcei și să vină aici copii şi nepoții noștri, când vor crește copacii mari.”

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi în aer liber

Violeta Crudu, primar comunei Cruzești

 În cadrul acțiunii, au fost plantați puieți de stejar roșu, ulm, arțar, corn, frasin, salcâm, precum și mai multe specii de arbuști.

,,Este un eveniment foarte frumos, organizat de cei de la „Hai Moldova”. Plantăm copaci pe o porțiune degradată. Este un plus foarte mare pentru localitatea noastră, deoarece încă nu s-au făcut plantări de asemenea dimensiuni şi sperăm ca peste câțiva ani să avem o pădure frumoasă, bine îngrijită, ce va aduce plus valoare localității noastre şi să bucure pe toți localnicii”.

Igor Zaporojanu, localnic

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare, cer şi iarbă

Republica Moldova se află printre țările din Europa cu cel mai mic grad de împădurire – doar 11,4 %, potrivit statisticilor naționale. Specialiștii cred că ar fi nevoie ca în țara noastră să fie plantați 1,5 miliarde de arbori.

 

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi în aer liber