O casă a luat foc la Orhei

O femeie în vârstă de 78 de ani a ajuns la spital cu intoxicație, după ce casa acesteia a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a izbucnit la data de 1 noiembrie, localitatea Ivancea din raionul Orhei.

 

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, la fața locului imediat s-au îndreptat 2 echipaje de pompieri. Potrivit IGSU, flăcările au izbucnit în una din odăi, din cauza unei lumânări aprinse.

 

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă, iar toate circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști. Conform datelor IGSU, pompierii au efectuat 16 676 de misiuni în primele luni ale anului 2020. În cele mai multe intervenții a fost implicată Direcția Căutare Salvare din municipiul Bălți.

 

Subdiviziunile Inspectoratului au efectuat în jur de 60 de acțiuni pe zi. În 1157 de cazuri acestea au fost alertate pentru stingerea incendiilor, în 1641 – pentru deblocări de uși, în 1969 – pentru stingerea gunoiului, iar de 4512 ori salvatorii au fost alertațipentru lichidarea focarelor de vegetație uscată.

 

Din situații de risc, au fost salvate 246 persoane, inclusiv 9 copii.

 

IGSU a înscris și o creștere a numărului de apeluri false, peste 100 la număr, cele mai multe dintre ele fiind în municipiul Chișinău, Ungheni și Orhei.