16 cazuri de gripă, înregistrate în ultima săptămână

Pe parcursul săptămânii trecute, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică, au fost înregistrate 16 cazuri de gripă sezonieră, cele mai multe, cinci, fiind înregistrate în municipiul Bălți.

Precizăm că, potrivit sursei citate, din cele 16 cazuri, șapte au fost înregistrate la copiii de până la 14 ani.

În total, în perioada 3 octombrie – 27 noiembrie, au fost înregistrate 31 de cazuri de gripă, 53.342 de cazuri de infecții acute ale căilor superioare și 2.866 de cazuri de infecții respiratorii acute severe.

În context, ANSP, reamintește că, în țară, continuă procesul de imunizare împotriva gripei, iar vaccinul respectiv poate fi utilizat simultan cu vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor sau depistarea precoce, în sezonul gripal, se recomandă respectarea măsurilor de profilaxie nespecifice, inclusiv: evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare, folosirea măştilor de protecţie, respectarea distanței fizice, igiena personală, precum și adresarea la medic la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa, infecții acute ale căilor superioare și infecții respiratorii acute severe.